Image Alt

in Beeld

  /  Trouwen   /  De ring

Bij een een huwelijksreportage mag een foto van de trouwringen natuurlijk niet ontbreken. Het uitwisselen van de trouwringen en natuurlijk de kus is een van belangrijkste momenten tijdens de huwelijks ceremonie

Maar net zoals veel andere elementen  een symbolische betekenis hebben in het huwelijk, hebben ringen en trouwringen ook een bijzondere betekenis

Het geven en dragen van een ring is al eeuwen oud. En we zullen nooit weten wie de eerste trouwringen aan elkaar hebben maar het blijft een gebaar van liefde, trouw en verbondenheid.

De geschiedenis van de trouwring is mysterieus en begon aan de weelderige oevers van de Nijl bij de oude Egyptenaren. De trouwring is een eeuwige cirkel, een symbool van de eeuwigheid. Net als de tijd heeft de trouwring geen begin of eind. Hij komt steeds terug bij hetzelfde, net als het leven. De trouwring symboliseert daarmee de eeuwigdurende verbondenheid van man en vrouw. In leven en dood en in voor en tegenspoed.

De Romeinen namen het gebruik van de Egyptenaren metalen trouwringen te dragen over en geloofden ook dat de ringvinger via de vena amoris (ader van de liefde) met het hart is verbonden, maar pas in de 3e eeuw na chr., toen ze ontdekten dat edele metalen langer meegaan, vervingen ze hun trouwringen van ijzer en brons door trouwringen van zilver of goud.

De Wereldwijde traditie van het omdoen van de trouwringen hebben we geërfd van de Romeinen. Zij gaven elkaar bij het trouwen een trouwring als officiële belofte van trouw.  Iedereen kan dan zien man en vrouw aan elkaar zijn verbonden en dus niet meer vrij zijn.

m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

info@inbeeld.org

Deze website gebruikt enkel cookies om het systeem te goed te laten functioneren.